De Werkgroep Cardiologische centra Nederland (WCN)

Het LoDOCO2 onderzoek is in nederland geinitieerd door de Werkgroep Cardiologische centra Nederland (WCN). De wcn, opgericht in 1988, is een onafhankelijke netwerkorganisatie van 53 aangesloten cardiologische maatschappen in 58 locaties. De WCN is een vaste partner van een groot deel van de farmaceutische bedrijven als het gaat om klinisch cardiovasculair onderzoek.

De WCN staat voor Good Clinical Practice (GCP) en kwaliteit. Alle WCN-cardiologen hebben een academische researchachtergrond en zijn ervaren in het doen van (inter)nationale studies.

De WCN heeft zich ten doel gesteld multicentre trials op cardiovasculair onderzoeksgebied voor de farmaceutische industrie, non-profit onderzoeksinstituten en klinische researchorganisaties uit te voeren en als partners samen te werken in dit soort projecten van initieel protocoldesign, tot en met de uiteindelijke uitvoering en publicatie.

Elk onderzoeksvoorstel van de farmaceutische industrie, van een onafhankelijk onderzoeksinstituut, vanuit de academische centra en van individuele onderzoekers wordt geanalyseerd en beoordeeld door het bestuur van de WCN, inclusief enkele experts en de financiële afdeling, voordat deze aan de leden wordt voorgelegd. Strikte naleving van de kwaliteitseisen en vlotte uitvoering van het protocol is hierbij gegarandeerd.

www.wcnweb.nl